Tillsammans formar vi Er bussresa där service, kvalitet och komfort är självklara

Skolskjuts - Elevens säkerhet i första hand

Taxi Dalsland Buss AB började köra skolskjuts 1987. I dagsläget kör vi skolskjutsar i tre kommuner. Skjutsarna körs med trafiksäkra, moderna och miljövänliga fordon.
 
Så här går det till att åka skolskjuts med oss:

Använda bältet? Naturligtvis! Alla bussar är bältesutrustade. För barnens säkerhet, påpekar alla förare dagligen att bältena ska användas. När eleven går på bussen hälsar vi, eleven torkar av fötterna, placerar väska el. ryggsäck under sätet och tar på bilbältet. Under morgonturerna håller vi en låg profil, inget gap, tjo och tjim.

Tänk på att alltid vara i god tid på upphämtningsplatsen. En minuts väntetid per elev är snart 15 minuter. När den mörka årstiden kommer är det viktigt att barnen har reflexer för att synas i mörkret. Reflexväst är ännu bättre!

Om en kompis vill följa med skolskjutselev hem, ring Inger på kontoret för att försäkra er om att det finns plats i bussen. Eftersom bussens storlek ofta är anpassad efter elevantalet så kan vi inte garantera att kompisar får plats.

Ska inte en skolskjutselev med på morgonturen ring gärna till kontoret och meddela. Kvarglömda saker kan avhämtas vid garaget (g:a Sågverket i Bäckefors, efter skolan, mot Bäckevallen). Vi lägger i plastsäckar, förvarar någon månad, sedan går det till klädinsamlingen. Kom gärna och titta, det kommer in rätt mycket.

Telefonnummer gällande skolskjutsar:

Kontoret : 0530-60032  (vardagar 07.00-17.00)
Om ni inte får svar på kontorsnummret:
Inger 0706-22 06 00
Magnus 0706-22 06 04
Det går även bra att lämna meddelande på SMS