Tillsammans formar vi Er bussresa där service, kvalitet och komfort är självklara

Om oss

Taxi Dalsland Buss AB grundades 1987 av Thommy Wikhede. Företaget ägs och drivs av Inger, Magnus och Thommy Wikhede. Företaget har sitt säte i Bäckefors där vi har vårt kontor, verkstad och uppställningsplats. Vi har även en tvätthall med reningsanläggning och ett automatiserat värme och ventilationssystem. Våra transporter är till 90 % fossilfria då vi kör på HVO istället för vanlig diesel.

Busstrafiken innebär exempelvis skolskjutsuppdrag i tre kommuner, idrottsresor, företagsresor och transporter till och från evenemang. Denna trafik utförs med 24 bussar i olika storlekar och 2 taxibilar, samtliga är utrustade med alkolås. Taxitrafiken utgörs främst av transporter för företag som är lite av vår specialitet, där service, kvalitet och punktlighet uppskattas.

Vi är miljö-och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001 . Upptagningsområdet är i huvudsak Västra Götalands Län. I samband med att vi övertog all skolkörning i Melleruds Kommun augusti 2015 så har vi även en depå i Erikstad.